E vremea să stăm mai mult în case, dar cine spune că acesta trebuie să fie un lucru neplăcut? Comandă cărți online și citește! Noi îți recomandăm cărți pentru copii care sunt bune și pentru adulți, ca să-ți mai îndulcești zilele de izolare.
În aceste zile e greu să fii adult, dar e greu și să fii copil și să stai izolat în casă. Însă poate și mai dificil este să fii adult, să lucrezi de acasă și să trebuiască să stai și cu copilul sau copiii care se plictisesc.
Zilele de izolare sunt greu de dus, cu atât mai mult acum, cu cât au devenit obligatorii, nu mai sunt doar recomandate. Prin urmare, poate fi dificil să stai cu copiii în casă 24 de ore din 24. Cele mai bune activități sunt cele pe care le puteți face împreună, așa că cititul e o opțiune foarte bună. Ca să nu vă plictisiți, nici tu și nici cei mici, am făcut o selecție de cărți pentru copii care sunt bune și pentru adulți. Îi poți citi copilului tău mai mic sau, dacă e mai mare și citește singur, citiți pe rând și apoi schimbați impresii despre carte.
Totuși, chiar dacă nu ai copii sau copiii tăi sunt destul de mari încât nu le mai citești sau sunt în izolare la casa lor, asta nu înseamnă că nu poți citi volumele selectate. Aceste cărți pentru copii deschid o lume de poveste, plină de aventuri și speranțe, astfel că îți vor ridica moralul în vreme de pandemie.
O buclă în timp este o carte SF pentru copii. E potrivită oricărei minți tinere însetată de aventură și fantezie, așadar o poți citi cu plăcere chiar dacă nu mai ești copil.
După ce află că teseractul – ceva despre care tatăl lor, dispărut de mulți ani, vorbea adesea – există, Meg și fratele ei, Charles, merg în pădure la doamna Ce. Pe drum, îl întâlnesc pe Calvin, cu care se împrietenesc. Cei trei pornesc într-o aventură fantastică prin spaţiu şi timp, în căutarea tatălui dispărut. Astfel, ajung să le întâlnească și pe doamnele Care și Cine.
În această buclă în timp, copiii afla că, în Univers, se poartă un război în care a fost prins și tatăl lor, un război între o forță întunecată, care vrea uniformizarea tuturor ființelor, și toate planetele. Dacă unele plante au fost învinse deja, Pământul continuă să lupte și își trimite în arena cosmică cei mai buni luptători: Iisus, Leonardo da Vinci, Einstein, Marie Curie, Ghandi, Buddha, Beethoven și mulți alți oameni de seamă de pe Pământ.
Din acest roman, poți afla – copil sau adult – multe informații utile despre țări, președinți, războaie și tratate de pace, dar și tot felul de informații științifice.
Nu e nimic neobișnuit ca un adult să citească Harry Potter și Piatra Filosofală de J.K. Rowling. Este o carte care depășește granițele generațiilor și care te transpune într-un univers plin de magie când ești copil, iar efectul nu îi este diminuat nici la vârsta adultă sau la bătrânețe. De fapt, chiar recomandăm persoanelor de vârsta a treia să citească întreaga serie! Dacă prima carte din serie poate părea mai simplistă, povestea și personajele devin tot mai complexe pe măsură ce înaintezi cu cititul.
Harry este un băiat aparent obișnuit, crescut de unchii lui, pentru că părinții îi muriseră într-un accident de mașină. La 11 ani află că are puteri vrăjitorești de care unchii lui încercau să-l țină departe și că, de fapt, părinții lui au avut un sfârșit mult mai neobișnuit. Astfel începe aventura.
E o carte în care binele învinge răul și poate n-ar fi rău să o citești în perioada aceasta, ca să-ți aduci aminte cum e să crezi în triumful binelui. E o carte de care te poți bucura la 10 ani, la 15, 20 sau 50.
Dacă ai nevoie de și mai multă magie în viața ta, pune-ți pe noptieră Cronicile din Narnia, de C.S. Lewis. Seria este compusă din şapte cărţi: Nepotul magicianului, Leul, vrăjitoarea și dulapul, Calul și băiatul, Prințul Caspian, Călătorie cu Zori de zi, Jilțul de argint și Ultima bătălie. Toate sunt cărți pentru copii bune și pentru adulți, așa că îți recomandăm să le citești cot la cot cu juniorii cu care împarți izolarea din această perioadă. Cărție sunt potrivite pentru toți cei care vor să evadeze puțin din realitatea cotidiană, iar zilele acestea ne dorim destul de mult să evadăm.
Cronicile din Narnia ne amintesc de basme, dar și de unele simboluri creștine, așa că ar fi bine să le recitești. Este vorba despre patru copii care se ascund într-un dulap și găseasc un portal prin care ajung într-o altă lume, tărâmul magic al Narniei, unde animalele pot să vorbească. Cartea le îmbogățește copiilor imaginația prin personajele ei fantastice, iar de către adulți poate fi privită ca o alegorie care amestecă teme religioase cu teme filosofice.
Anne de la Green Gables a fost publicată, în unele ediții, cu titlul Anne. Casa cu frontoane verzi. E o carte despre copilărie, speranțe, suferințe mărunte și romantism, în formele lui cele mai pure.
În prima carte a seriei, roșcata Anne Shirley e o orfană de 11 ani care e trimisă, printr-o încurcătură, la casa cu frontoane verzi din Avonlea. Casa este, de fapt, o mică fermă îngrijită de frații Matthew si Marilla Cuthbert, care voiau, inițial, să aibă în casă un băiat care să-i ajute la treburile din gospodărie. Dar, după ce o întâlnesc pe visătoarea și vorbăreața Anne, nu o mai pot trimite înapoi.
Seria scrisă de L. M. Montgomery are opt volume. Pe măsură ce înaintezi cu cititul, veui ajunge să afli ce s-a întâmplat cu Anne mai târziu, când s-a căsătorit și a devenit mamă.
Cartea lui Scott O’Dell e bazată pe o poveste reală, din 1850. Rămasă singură pe o insulă pustie, Karana, o fată curajoasă dintr-un trib indian, înfruntă pericole teribile. Ea trebuie să descopere cum poate să îmblânzească natura potrivnică şi, mai presus de toate, cum să supravieţuiască. În cei optsprezece ani de izolare, prietenii ei necuvântători îi ţin loc de familie şi cu ajutorul lor află care sunt lucrurile cu adevărat importante.
Un emoţionant roman despre supraviețuire, Insula Delfinilor Albaştri spune povestea unei fete care nu-şi pierde niciodată încrederea în propriile forţe. E o carte pentru toate vârstele!
Dacă ai mai citit Vrăjitorul din Oz, nu-ți imagina că o să te plictisești recitind-o, pentru că vei greși! Dacă nu ai citit-o, nu ai nicio scuză să nu o faci în perioada aceasta! Dacă stai cu copiii acasă, cu atât mai mult! Citiți împreună câteva pagini pe zi din această carte care o să vă absoarbă pagină cu pagină!
Dorothy e luată pe sus de o tornadă. Dar nu singură, ci împreună cu Toto, căţeluşul ei, şi căsuța din Kansas, în care stătea cu unchiul și mătușa ei. Astfel, fetița ajunge pe tărâmul fantastic al lui Oz. Până să afle cine este Oz, Dorothy pleacă la drum și îi întâlnește pe Sperie-Ciori, Omul de Tinichea şi Leul cel fricos. Cei patru vor să ajungă la Cetatea de Smarald şi să-l cunoască pe Marele Vrăjitor, pentru că fiecare vrea să-i ceară câte ceva.
Aventurile lui Huckleberry Finn e o continuare a povestirilor din Aventurile lui Tom Sayer, avându-l în rolul principal pe Huck Finn, un fel de Gavroche dintr-un orășel sudist de pe malurile fluviului Mississippi. Cu un tată alcoolic, Huck nu prea se obișnuiește cu viața rigidă impusă de mătușa care l-a adoptat, așa că vrea să evadeze.
E una dintre cele mai citite și mai iubite cărți ale literaturii americane, potrivită nu numai pentru copii (atenție, pe alocuri limbajul e destul de colorat), ci și pentru toți cei care caută libertatea, dreptatea, prietenia, umorul și fericirea. Deci, da, pentru oricare dintre noi, mai ales în aceste vremuri în care ne gândim atât de mult la libertate.
Nu te amăgi că a fost de ajuns să vezi filmul Mary Poppins, cartea e mult, mult mai bună de atât! Cărțile Mary Poppins, Mary Poppins se întoarce şi Mary Poppins deschide uşa, de P.L. Travers, reprezintă o serie fascinantă atât pentru copii, cât și pentru adulții de toate vârstele. În plus, cărție sunt foarte amuzante și o să râzi pe înfundate pe canapea. Adică o să faci exact ce ți-ar prinde bine în zilele acestea!
Viața familiei Banks se schimbă brusc, odată cu apariția lui Mary Poppins, o guvernantă specială. Severă și cârcotașă, ea reușește să-i cucerească pe copiii care, astfel, ajung să nu-și mai poată imagina viețile fără ea. De ce e Mary Poppins specială? Nu doar pentru că poate să zboare purtată de vânt, cu umbrela ei, nu doar pentru că întelege limba animalelor și pentru că poate să-i ducă oricând pe cei mici în Tara Basmelor. Copiii o iubesc pe Mary Poppins pentru că, în prezența ei, viața lor nu e deloc plictisitoare.
Comandă-ți cărțile și pune-te pe citit!
La fel ca roșcata Anne Shirley, Harriet M. Welsch e genul acela de eroină precoce cu care ne place să ne identificăm în copilărie. Harriet spionează e un bildungsroman, adică un roman al devenirii, despre o tânără scriitoare care crește în New York.
Lui Harriet îi place să spioneze și vrea să afle totul despre toţi. Prin urmare, şi-a creat un traseu de spionaj foarte bine pus la punct și scrie în caiet tot ce vede în jur. Face observaţii despre colegi, vecini, dar şi despre prietenii ei cei mai buni. După ce caietul ajunge, fără voie, la colegi, iar aceștia citesc ce scrisese Harriet despre ei, lucrurile se complică.
Cartea este una controversată, din cauza modului inedit în care Louise Fitzhugh a folosit mijloacele realismului într-o carte destinată copiilor. Poate tocmai de aceea ar trebui să o citești și tu.
Paddington e un ursuleţ ajuns în Londra tocmai din Peru. E recunoscut pentru faptul că îi place marmelada de portocale. Ajuns pe peronul gării Paddington, nu prea ştie ce să facă, e cam confuz. Are noroc să fie văzut de familia Brown care îl simpatizează instantaneu, iar doamna Brown reușește rapid să-i convingă pe ceilalţi să-l adopte. În ciuda faptului că Paddington este poate cel mai bine educat, manierat şi bine intenţionat urs din lume, există totuşi diferenţe între stilul lui de viaţă şi cel al oamenilor. Din acest motiv, sunt destule situațiile în care simpaticul urs face, fără să vrea, tot felul de boacăne.
Dacă ai chef de o carte plină de candoare și liniște, cartea lui Michael Bond e ceea ce-ți trebuie zilele acestea.
Și, nu uita, pentru că trebuie să respectăm cu toții distanțarea socială și să stăm în case, poți comanda oricând cărți online.
Nume | Activat |
---|---|
Cookie-uri Folosim cookie-uri pentru a putea oferi o experienta cat mai placuta |
|
Google Analytics We track anonymized user information to improve our website. |
|
Google Adwords We use Adwords to track our Conversions through Google Clicks. |
|
Google Tag Manager We use Google Tag Manager to monitor our traffic and to help us AB test new features |
|
Facebook We use Facebook to track connections to social media channels. |
Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri.
1 Comment
[…] care au copii în grijă le-au citit mai mult celor mici, dar au declarat că au avut mai puțin timp pentru lecturi […]